Biodiversitetsrådet: Danmark har langt fra nok beskyttet natur til at vende tab til fremgang

Tabet af biodiversitet er ikke stoppet, og biodiversiteten er fortsat under stort pres i Danmark. Der skal afsættes markant mere plads med beskyttet natur af høj kvalitet, hvis det skal lykkes at stoppe tabet af biodiversitet og skabe fremgang for biodiversitet i Danmark. Det vurderer Biodiversitetsrådet i sin første rapport, som netop er udkommet. Læs mere og se link til hele rapporten ved at klikke på nyheden her.

Tirsdag den 29. november 2022 er Biodiversitetsrådet udkommet med sin første rapport "Fra tab til fremgang - beskyttet natur i Danmark i et internationalt perspektiv" som blandt andet indeholder en analyse af, hvor meget af Danmarks land- og havareal der kan betragtes som beskyttet og strengt beskyttet, jf. de internationale arealmål om 30 % beskyttet og 10 % strengt beskyttet natur.

Her kan du kan se pressemeddelelsen, som er udsendt i forbindelse med udgivelsen.

Pressekontakt ifm. udgivelsen:
Professor Signe Normand, forperson Biodiversitetsrådet, mobil: (+45) 93 52 28 75, pressekoordinator Jette Birch Andersen, mobil (+45) 93 52 28 75 eller sekretariatets mail: mail@biodiversitetsraadet.dk.